Testimonials acupunctuur


Benieuwd hoe men de acupunctuur behandeling heeft ervaren?

“Toen ik bij Wouter m’n eerste afspraak maakte had ik last van migraine. Die was soms zeer heftig en verdween dan weer enigszins naar de achtergrond. Ik was fysiek oververmoeid vanwege de impact ervan op m’n dagelijkse functioneren. Zo’n twintig jaar geleden had ik dezelfde klacht gehad na een langdurige, stressvolle periode. Met het aanpassen van mijn leefstijl heb ik er de afgelopen jaren goed mee kunnen omgaan, maar op het moment dat ik bij hem aanklopte lukte me dit niet meer.

Mijn keuze voor acupunctuur was intuïtief. Ik had het nooit aangedurfd, omdat ik altijd schrik had voor de naalden. Ook toen en stiekem hoopte ik dat hij voor een massage zou kiezen. Maar nee … Ik reageerde zeer gevoelig op de eerste behandeling, maar vond zelf dat ik het goed had doorstaan en vol vertrouwen maakte ik een vervolgafspraak. “Misschien zou het nu dan een massage kunnen zijn?”, opperde ik nog wel voorzichtig … Maar hij adviseerde me om bij acupunctuur te blijven, omdat ik er het meeste baat bij zou hebben. Hoewel ik zijn vakmanschap vertrouwde, presteerde ik het op onze tweede afspraak een half uur te laat te komen. Iets wat ik normaal gesproken niet doe. Ik had onbewust de behandeling gesaboteerd. Dit konden we allebei zien als een onderdeel van het proces. Hij paste zijn strategie aan en ‘de saboteur’ werd onderwerp van de behandeling.

In de behandelingen die volgden werd de migraine niet meer zo heftig, maar verdween ook niet helemaal. Mijn energie nam wel toe en inmiddels werkte ik op zijn advies ook aan het verbeteren van m’n voeding, beweging (minder ‘sporten’, meer ‘bewegen’) en m’n slaap. Ik kreeg weer meer vertrouwen in m’n lijf en kon beter met de migraine omgaan. Ik ben ervan overtuigd dat elke fysieke klacht een boodschap heeft en geleidelijk aan kon ik die boodschap weer horen. Juist op het moment dat er in mij genoeg ruimte was gekomen voor een doorbraak, kwam Wouter met een nieuwe behandeling. Tijdens de sessie ging er een enorme hoeveelheid ‘vurige’ energie door m’n lijf waar ik goed mee kon omgaan, mede door zijn aanwezigheid. Na deze sessie stond ik zowel fysiek als psycho-emotioneel weer meer in contact met mijn vuur. Het kon weer stromen. De migraine is sindsdien niet meer teruggekomen.

Ik heb Wouter’s behandelingen als prettig en professioneel ervaren. Mede omdat hij voor elk aspect aandacht heeft: fysiek, psychisch en emotioneel. Toevallig hoorde ik van een kennis dat haar acupuncturist tijdens de behandeling de kamer verlaat. Ik was geschokt … Dit was voor mij onmogelijk geweest en ik zou er nooit voor kiezen. Een acupunctuur behandeling is voor mij een diepgaande ervaring.”

Jolijn, Amsterdam