Testimonials acupunctuur


Benieuwd hoe men de acupunctuur behandeling heeft ervaren?

“Vorig jaar ben ik bij Wouter terechtgekomen voor de behandeling van klachten gerelateerd aan mijn burn-out en depressie: spanningen, hoofdpijn en extreme vermoeidheid. Ik heb toendertijd contact met hem opgenomen, omdat ik in het bijzonder geïnteresseerd was in zijn Tuina massage.

Na de intake kwamen we echter tot de voorlopige conclusie dat acupunctuur de beste oplossing zou zijn voor mijn klachten. En inderdaad, tijdens en na elke behandeling voelde ik een diepe ontspanning, werd de hoofdpijn minder en ging het ook steeds beter met de vermoeidheid.

Op een gegeven moment wilde ik stoppen met het antidepressivum. Dit omdat ik het gevoel had dat het mijn afnemende klachten toch nog ergens in stand hield. De afbouw was een uitdagend proces, vooral omdat mijn klachten bij iedere mindere dosis tijdelijk verergerden. Gelukkig hebben zijn behandelingen mij goed geholpen door dit proces heen te komen, vooral op emotioneel vlak. Momenteel ben ik van het antidepressivum af, zijn de klachten aanzienlijk verminderd en heb ik weer het volste vertrouwen in mijn eigen toekomst.

Wat ik kenmerkend vind aan zijn werkwijze is dat hij met veel toewijding te werk gaat. Hij wilde vooraf een zo compleet mogelijk beeld hebben van mijn klachten en ‘lifestyle’, zodat zowel zijn behandelingen als zijn ‘doe-het-zelf ’-tips zo goed mogelijk aansloten. Daarnaast heeft hij zowel tijdens als tussen de behandelingen door mijn psycho-emotionele staat en fysieke klachten gemonitord. Zijn holistische aanpak en betrokkenheid hebben ervoor gezorgd dat ik ten alle tijden het gevoel heb gehad in goede handen te zijn.”

Lieke, Amsterdam


“Toen ik bij Wouter m’n eerste afspraak maakte had ik last van migraine. Die was soms zeer heftig en verdween dan weer enigszins naar de achtergrond. Ik was fysiek oververmoeid vanwege de impact ervan op m’n dagelijkse functioneren. Zo’n twintig jaar geleden had ik dezelfde klacht gehad na een langdurige, stressvolle periode. Met het aanpassen van mijn leefstijl heb ik er de afgelopen jaren goed mee kunnen omgaan, maar op het moment dat ik bij hem aanklopte lukte me dit niet meer.

Mijn keuze voor acupunctuur was intuïtief. Ik had het nooit aangedurfd, omdat ik altijd schrik had voor de naalden. Ook toen en stiekem hoopte ik dat hij voor een massage zou kiezen. Maar nee … Ik reageerde zeer gevoelig op de eerste behandeling, maar vond zelf dat ik het goed had doorstaan en vol vertrouwen maakte ik een vervolgafspraak. “Misschien zou het nu dan een massage kunnen zijn?”, opperde ik nog wel voorzichtig … Maar hij adviseerde me om bij acupunctuur te blijven, omdat ik er het meeste baat bij zou hebben. Hoewel ik zijn vakmanschap vertrouwde, presteerde ik het op onze tweede afspraak een half uur te laat te komen. Iets wat ik normaal gesproken niet doe. Ik had onbewust de behandeling gesaboteerd. Dit konden we allebei zien als een onderdeel van het proces. Hij paste zijn strategie aan en ‘de saboteur’ werd onderwerp van de behandeling.

In de behandelingen die volgden werd de migraine niet meer zo heftig, maar verdween ook niet helemaal. Mijn energie nam wel toe en inmiddels werkte ik op zijn advies ook aan het verbeteren van m’n voeding, beweging (minder ‘sporten’, meer ‘bewegen’) en m’n slaap. Ik kreeg weer meer vertrouwen in m’n lijf en kon beter met de migraine omgaan. Ik ben ervan overtuigd dat elke fysieke klacht een boodschap heeft en geleidelijk aan kon ik die boodschap weer horen. Juist op het moment dat er in mij genoeg ruimte was gekomen voor een doorbraak, kwam Wouter met een nieuwe behandeling. Tijdens de sessie ging er een enorme hoeveelheid ‘vurige’ energie door m’n lijf waar ik goed mee kon omgaan, mede door zijn aanwezigheid. Na deze sessie stond ik zowel fysiek als psycho-emotioneel weer meer in contact met mijn vuur. Het kon weer stromen. De migraine is sindsdien niet meer teruggekomen.

Ik heb Wouter’s behandelingen als prettig en professioneel ervaren. Mede omdat hij voor elk aspect aandacht heeft: fysiek, psychisch en emotioneel. Toevallig hoorde ik van een kennis dat haar acupuncturist tijdens de behandeling de kamer verlaat. Ik was geschokt … Dit was voor mij onmogelijk geweest en ik zou er nooit voor kiezen. Een acupunctuur behandeling is voor mij een diepgaande ervaring.”

Jolijn, Amsterdam