Testimonials Tuina


Benieuwd hoe men de Tuina heeft ervaren?

Een testimonial is voor mij als een reflectie. Hij weerspiegelt. Hoe spiegelend of diffuus ook. Hoe bondig, gecomprimeerd of samenvattend ook en als zodanig onvolledig. Hij weerspiegelt uiteindelijk de cliënt, de samenwerking die we zijn aangegaan, het pad dat ik met hem of haar heb afgelegd, de hoofdbrekens of intuïties die het me heeft gegeven, de betrekkelijke hoogte -en dieptepunten die er waren, de gesprekken of inzichten die het ons heeft opgeleverd, datgene wat hij of zij mij heeft laten zien en wat ik hen heb laten zien. En nu, vastgelegd in schrift, een reflectie waarop ik – op en tussen de regels in – kan terugkijken.


“Gisteren een korte Tuina massage gehad van Wouter, gefocust op nek, schouder en rug. Lekker ontspannen in goede sfeer. ’s Avonds als een blok in slaap gevallen en vandaag helemaal in mijn element. Dank je Wouter!”

Harold, Amsterdam


“Dag Wouter,

Ik ben tevreden over jouw behandelingen en dat heb je zeker gemerkt.

Samengevat in deze vijf punten:

– je kijkt breed naar de cliënt. Dit noemen wij in de zorg ‘holistisch mensbeeld’ en dat vind ik erg belangrijk, omdat de klachten vaak samenhangen met andere aspecten, vooral als de oorzaak van de klacht onbekend is;

– je geeft mij het gevoel dat je mij wilt helpen, dus niet alleen maar doen waarvoor ik gekomen ben en ‘daaag tot ziens’ en dat geeft mij het vertrouwen dat ik gehoord en geholpen word;
– voor de behandeling biedt je uit jouw kennis en ervaring verschillende mogelijkheden en dat geeft mij perspectief;

– jouw manier van benaderen is vaak gebaseerd op hoe ik de behandeling ervaar, en ik krijg de ruimte om invloed te hebben op de stappen die genomen worden (een stuk regie in een afhankelijke situatie);

– je hebt veel kennis van het spierstelsel waardoor je mij vaak genoeg verrast door bij de plekjes te komen die met de klachten te maken hebben voordat ik iets aanwijs.

Deze aspecten samen met jouw vriendelijke omgang maken van jou een goede hulpverlener.”

Mostapha, Amsterdam


“Wouter is very experienced and professional. He truly knows his craft and it shows in his massage. He really understands energy flow and his acupressure techniques are one of a kind. I walked in tense and stiff and walked out a new person. I feel rejuvenated and full of energy. I highly recommend him and I’m looking forward to the next time. Thank you Wouter!”
Rosie, Amsterdam


“Awesome massage! I went from being an athlete to a high stress office job. So, I’m experiencing back and neck pain. Wouter explained the pressure point massage and it was exactly what I needed. It was so nice to walk out feeling relaxed, my posture is better, and no more body pain. Will definitely be back!”
Robin, Amsterdam


“It was a very much needed massage but Wouter is taking the pain and solution to a more professional level and wants to understand the story and the source of the underlying pain. So for a simple massage there are many places. For a professional approach this is the place to go to.”
Bart, Amsterdam


“Great hour with great hands. I went in with back pain and left relaxed and more free. I would really advise to come here for a massage.”
Marco, Amsterdam


“Mijn huisgenoot en ik hebben allebei een behandeling bij Wouter gehad en voelden ons daarna helemaal zen. De combinatie van acupressuur en ontspanning zorgde ervoor dat er bij ons veel lichamelijke spanning en energie loskwam. Hij is een zeer prettig en vriendelijk persoon! Wij gaan zeker vaker.”
Sanne, Amsterdam


“Het plotselinge overlijden van mijn partner zo’n drie jaar geleden zette mijn wereld op z’n kop. Kort daarna verloor ik ook nog eens m’n baan. Een periode van rouw en grote veranderingen zette zich toen in. Via een vriendin kwam ik indertijd bij Wouter terecht. Zijn behandelingen (Tuina, voetreflex & de-stress) hebben me geholpen om langzamerhand weer bij mezelf terug te komen. De behandelingen waren rustpunten in deze moeilijke periode en gaven me achteraf vaak de inspiratie, de moed en de ontspannenheid om het leven weer meer en meer aan te gaan. Zijn fijne persoonlijkheid, zijn oprechtheid en gemeende interesse maakten dat ik me al snel bij hem op m’n gemak voelde. Door m’n verhuizing naar een andere stad zullen wij elkaar nu niet meer regelmatig gaan zien, maar mocht ik weer eens in Amsterdam zijn dan weet ik je te vinden.”

Frank, Amsterdam


“Zeer hinderlijke zeurpijn, ergens vanuit de nek/schouders, die doorstraalde naar m’n hele linkerarm en hand. Twee jaar geleden had ik een nekhernia, die volgens mijn huisarts in principe vanzelf over zou moeten gaan, maar ik wilde toch iets doen. Via via kwam ik bij een kraker terecht. Na tien behandelingen die ik als zeer onprettig heb ervaren waren de klachten verholpen. Het was alleen niet goed te duiden of dit het werk van de kraker was of het zichzelf herstellende vermogen van zenuwbanen of spieren die niet lekker zaten. Onlangs had ik weer een soortgelijke klacht en dacht bijna automatisch weer aan een nekhernia. Maar ik wilde niet terug naar de kraker. Zo kwam ik bij Wouter terecht. Doordat hij doorvroeg en o.a. op ‘alarmpunten’ drukte, kon hij een voorlopige diagnose maken. Het bleek dit keer geen nekhernia te zijn. Na de eerste behandeling was de zeurende pijn grotendeels afgenomen en bleef het bij het zo nu en dan doorstralen naar mijn linkerarm en hand. Na de tweede en derde massage nam de pijn nog meer af. En, belangrijker nog, ik kon weer gewoon doorslapen zonder een paar keer wakker te worden van de pijn. Ik was verbaasd over dit snelle resultaat. De werkwijze van Wouter vond ik ook bijzonder. Hij nam geen genoegen met mijn eigen verhaal of dat van de huisarts, maar ging het zelf onderzoeken.”

Saskia van der Drift, Amsterdam


“Vanwege een ernstige spit aanval ben ik bij Wouter terechtgekomen. De behandelingen waren doelgericht, professioneel en met veel aandacht. Uiteindelijk ervoer mijn lijf het als een energetisch avontuur waarbij het masseren een extra dimensie kreeg. En met de tips en oefeningen die ik van hem heb gekregen ben ik nu al maanden zonder klachten. Dank je wel Wouter!”

Ellen van Geel, Amsterdam


“Ik ben bij Wouter terecht gekomen vanwege een pijnlijke klacht aan mijn rechtervoet, die zowel door de huisarts als de fysiotherapeut niet goed verklaard en behandeld kon worden. Bij de intake vroeg hij goed door naar de aard van de klacht en eventueel andere klachten waardoor mijn rusteloze benen (‘restless legs’), het slechte slapen en mijn migraines later ook aan bod zijn gekomen. Uiteindelijk is de klacht aan de rechtervoet verdwenen, zijn de rusteloze benen rustiger geworden, is mijn slaappatroon verbeterd en zijn de migraine-aanvallen minder frequent geworden. Ik heb zijn behandelingen als prettig, soms zeer gevoelig, en vaak ook als ontspannend ervaren. Al met al kan ik Wouter van harte aanbevelen.”

Michel Mooring, Amsterdam