Wie ben ik?


Als therapeut ben ik een ‘ervaringsdeskundige’ als het gaat om ‘bewustwording & groei’. Ik heb niet alleen ervaring opgedaan met vele uiteenlopende uitingsvormen ervan, regulier en alternatief, maar ik ben sinds mijn jeugd ook zelf door menig transformerend bewustzijnsproces gegaan. Als zodanig heb ik een goede, maar niet altijd even eenvoudige leerschool gehad. Een leerschool die werd vergemakkelijkt door mijn niet aflatende, brede belangstelling naar wat het leven allemaal te bieden had. Deze openheid in combinatie met levenslust, lef en een diepgaand vertrouwen in de wijsheid van het Leven zelf hebben mij hier gebracht. Deze ‘leerschool’ gaat tot op de dag van vandaag door. 

“Goede handen heb jij”, die opmerking, die iemand inmiddels jaren geleden tegen me maakte, doelend op de energie in mijn handen, was voor mij het startsein om een eigen praktijk te beginnen. Ik besefte dat het tijd werd om na al mijn spirituele omzwervingen ‘de theorie’ om te zetten in de praktijk. Na mijn inwijdingen in helingmethoden als Deeksha, Reconnective healing, Eenheidsheling en The Hangab Experience kreeg dit later zijn beslag in meer geaard lichaamswerk als stoelmassage, voetreflex massagetherapie & Tuina massagetherapie (Chinese lichaamsmassage). Een stap die in het verlengde lag, omdat lichaamswerk evenals heling ‘energetisch’ kan werken en het mij letterlijk dichterbij mijn cliënten bracht. De toegevoegde waarde van massage ligt voor mij in ‘de aanraking’ en het directe, persoonlijke contact met de ander. Met de opleiding acupunctuur heb ik mijn kennis & behandelmethoden binnen de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) verder uitgebreid.

Mijn algemene beroepsachtergrond: academicus, HBO-er & MBO-er, werkzaam geweest in ondermeer de zorg, de kinderopvang, de schrijvende -en tv-journalistiek & de Nederlandse filmwereld.