Wat is voetreflex massagetherapie?


Heb je behoefte aan een massage die niet alleen tot in jouw kruin voelbaar is, maar waarmee ook klachtgericht kan worden gewerkt? Of heb je als vrouw behoefte aan begeleiding bij jouw zwangerschap of overgang? Of zoek je een de-stressmassage met alle aandacht voor jouw voeten? Ik nodig je hierbij uit.

WAT IS VOETREFLEXMASSAGE?

Voetreflexmassage of reflexzonetherapie is zowel een eigenzinnige als een effectieve voetmassagevorm. Eigenzinnig omdat het in de kern ervan uitgaat dat het gehele lichaam is terug te vinden in en op de voeten. Effectief omdat het – werkend met slechts het onderste deel van het lichaam – goede resultaten kan boeken bij zowel lichamelijke en/of geestelijke klachten in het hele lichaam.

HOE WERKT VOETREFLEXMASSAGE?

Ik praktiseer een bijzondere combinatie van de westerse en Chinese voetreflexmassage. Lichamelijke en/of geestelijke klachten zijn in een notendop te herleiden tot een disbalans van de Qi of de lichaamsenergie. Door de massage wordt deze weer in balans gebracht. Dit gebeurt door de voetzones (die verbonden zijn met de verschillene lichaamszones en organen), de meridianen en de daarmee verbonden acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën te behandelen. Dit kan een klacht verminderen of opheffen. Daarnaast heeft voetreflexmassage evenals andere massagevormen een aantal algemene, weldadige effecten zowel op het lichaam als de geest zoals het bevorderen van de doorstroming van energie, bloed en lymfen, het bevorderen van de ademhaling, het versterken van het immuunsysteem, het maakt bewuster van het lichaam en brengt het lichaam en geest meer in balans.

BEHANDELINGEN & KLACHTEN

Ik geef zowel therapeutische de-stress massages (met z’n eigen individuele accenten) als meer specifieke, klachtgerichte behandelingen. Een overmate aan stress is tegenwoordig een van de meest voorkomende klachten en veroorzaker van andere klachten. De-stress massages zijn volledig gericht op ‘ontstressen’ en bevat z’n eigen accenten, afgestemd op jou. Meer over deze behandelingen zie mijn artikel: ‘To de-stress your own life: a catch-22?’

Voor klachtgerichte behandelingen zijn goede resultaten ondermeer bekend bij de volgende klachten: hoofdpijn, slapeloosheid, menstruatie- of overgangsklachten, gewrichtsklachten (bijv. tenniselleboog, artrose, slijmbeursontstekingen), spier -of huidaandoeningen, rugklachten, oedeem, maag- en darmklachten (obstipatie) en zwangerschapsklachten. Mocht jouw klacht er niet bijstaan, dan raad ik je aan deze voor te leggen want deze lijst is zeker niet compleet.

Contra-indicaties: in gevallen van hoge koorts, zware infecties en/of zweren, trombosebenen en aderontstekingen, na recente botoperaties aan voet of been, besmettelijke ziekten, serieuze huidproblemen, risicovolle zwangerschappen en zware depressie wordt behandeling ontraden.

ZWANGERSCHAP COACHING & BEGELEIDING (Acupressuur)

Mocht je hoogzwanger zijn dan bied ik voor jou (eventueel samen met jouw partner) een kort traject aan in het laatste trimester in aanloop op jouw bevalling. Het gaat hierbij om één of meerdere behandelingen in de laatste 4 of 5 weken voor jouw uitgerekende datum. Uit de praktijk is gebleken dat acupressuur (in dit geval een combinatie van tuina & reflexzonetherapie) een uitkomst kan zijn als het gaat om het creëren van een voorspoedige, soepel verlopende bevalling. Na een heldere instructie van deze punten kan je er thuis ook zelf mee aan de slag. Over het hoe en waarom meer info hier. Daarnaast is het eveneens mogelijk eerder in de zwangerschap, zeker als er de bekende zwangerschapsklachten zijn, langs te komen voor een afspraak.

SPECIALISATIES
OPLEIDING

HBO-opleiding (3-jarig) tot masseur & massagetherapeut bij De School voor Voetreflexologie en Total Health

PERSOONLIJKE NOOT

Ik blijf me af en toe nog verbazen over de effectiviteit van deze massagevorm, omdat ik hierbij slechts werk op het onderste deel van het lichaam.


Let op! De massage vervangt nooit een consult met een arts of een medisch specialist. Ik ben een voorstander van een combinatie van reguliere en alternatieve geneeswijzen indien dit nodig is. Verder draag ik geen verantwoordelijkheid voor de interpretatie van de informatie op deze website. Bij onduidelijkheden graag contact met mij opnemen.