Vergoedingen zorgverzekeraars


Wat wordt er vergoed door de zorgverzekeraars?

Ben je aanvullend verzekerd voor ‘alternatieve geneeswijzen’? Dan worden de behandelingen met Tuina, voetreflexmassage en acupunctuur bij de meeste zorgverzekeraars onder de noemers ‘natuurgeneeskundige consulten’ of ‘Oosterse geneeskunde/Chinese geneeswijzen’ vergoed. Hiervoor is geen verwijzing van een huisarts nodig.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten, omdat De Handen is aangesloten bij de VBAG, (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). Ook ben ik geregistreerd bij de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire zorg).

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw polis en is op te vragen bij jouw zorgverzekering. De vergoedingen gaan niet van het eigen risico af. Hier twee gidsen die hierbij behulpzaam kunnen zijn, maar het is raadzaam het ook zelf bij de zorgverzekeraar van tevoren te checken: de zorgverzekeringswijzer en de zorgwijzer.

De behandelingen kunen contant of met pin worden voldaan. Na afloop van de behandeling stuur ik je via de e-mail de factuur. De factuur kan je zelf bij jouw zorgverzekering indienen.

Een behandeling vindt uitsluitend plaats op afspraak. Een afspraak moet minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd in verband met de gereserveerde tijd. Voor niet afgezegde afspraken en bij het niet-op-komen-dagen geldt dat een behandeling volledig in rekening wordt gebracht.

Hieronder al mijn gegevens voor de zorgverzekeraars:

Naam: W.T. Groen

AGB zorgverlenerscode: 90103087
AGB praktijkcode: 90062486
RBCZ lidnummer: 170614R
SCAG lidnummer: 14815

VBAG lidmaatschapsnummer: 21611039
KvK-nr: 59104899

Beroepsvereniging VBAG over de zorgverzekeraars: https://vbag.nl/algemene-informatie/zorgverzekeraars.html