Vergoedingen zorgverzekeraars


Wat wordt er vergoed door de zorgverzekeraars?

Ben je aanvullend verzekerd voor ‘alternatieve geneeswijzen’? Dan worden de behandelingen met Tuina massagetherapie, reflexzonetherapie en acupunctuur bij de meeste zorgverzekeraars deels vergoed. Hiervoor is geen verwijzing van een huisarts nodig.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk de consulten, omdat De Handen is aangesloten bij de VBAG, (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). Ook ben ik geregistreerd bij de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire zorg).

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw polis en is op te vragen bij jouw zorgverzekering. De vergoedingen gaan niet van het eigen risico af. Hier een aantal websites die hierbij behulpzaam kunnen zijn, maar het is raadzaam het ook zelf bij de zorgverzekeraar van tevoren te checken: Independer, Zorgwijzer of Poliswijzer.

Beroepsvereniging VBAG over de zorgverzekeraars: https://vbag.nl/algemene-informatie/zorgverzekeraars.html

De behandelingen kunnen op rekening of met pin worden voldaan. Na afloop van de behandeling stuur ik je via de e-mail de factuur. Deze kan jezelf bij jouw zorgverzekering indienen.

Een behandeling vindt uitsluitend plaats op afspraak. Een afspraak moet minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd in verband met de gereserveerde tijd. Voor niet afgezegde afspraken en bij het niet-op-komen-dagen geldt dat een behandeling volledig in rekening wordt gebracht.

Mijn gegevens voor de zorgverzekeraars of hun zoekgidsen onder ‘zorgverlener’:
  • Naam: W.T. Groen
  • Praktijk: De Handen
  • Adres: Daniël Stalpertstr. 15-III, 1072 VZ Amsterdam
  • Lidmaatschap beroepsvereniging: VBAG
  • Lidmaatschap kwaliteitsregister: RBCZ
  • KvK-nr: 59104899
  • BTW-ID: NL001135266B77