Wat is ‘The Hangab Experience’?


The Hangab Experience is een unieke transformatie-methode om fysieke, geestelijke of spirituele blokkades aan te gaan. Uniek aan deze behandeling is dat iemand ondersteboven komt te hangen via een speciaal hiervoor ontwikkeld liftapparaat. Dit kan zowel buiten aan een boom als binnen aan een plafondhaak. Tijdens de therapeutische sessie geef ik een behandeling die bestaat uit een combinatie van lichaamswerk, acupressuur en massage. Daarnaast is er een kortere sessie ter kennismaking.

VOOR WIE?

The Hangab Experience kan een helende werking hebben op verschillende niveau’s:

  • fysiek: het geeft vooral ontspanning aan de nek, de rug, de wervelkolom en de benen waardoor het voor mensen met bepaalde chronische, musculoskeletale aandoeningen (bijv. pijn aan rug, nek, schouder of heup maar denk ook aan vage uitstralende pijn) een vermindering van de klacht kan geven;
  • geestelijk: het biedt de mogelijkheid om oude gedragspatronen, psychische wonden of gevolgen van trauma’s aan te gaan en deze eventueel te transformeren of te verwerken;
  • spiritueel: het kan je het zogenaamde ‘still point’ laten ervaren, bekend uit meditatietechnieken, een diep ontspanningspunt waarbij het energiesysteem opnieuw wordt opgeladen.

Tevens blijkt uit testimonials van ontvangers dat het ondersteboven hangen een vitaliserend, bewustzijnsverruimend en centrerend effect kan hebben. Zowel de betekenis van de tarotkaart ‘De Gehangene’ als het verhaal van Odin uit de Noorse mythologie, die als offerritueel negen dagen ondersteboven aan de levensboom Yggdrasil hing op zoek naar kennis, verwijzen op allegorische wijze naar dit fenomeen.

Zoals de naam al zegt, ’The Hangab’ is in de eerste plaats ‘an experience’. Een ervaring die ook kan terugvoeren naar de kindertijd. Wanneer maakt een mens in zijn leven mee dat hij ondersteboven hangt? Of de mogelijkheid krijgt om de wereld met een nieuwe, onbevangen blik te ervaren? Om tenslotte ‘herboren’ uit deze ervaring te komen?

MOGELIJKE EFFECTEN

In 2005 heeft Hartmut Bez, een Duitse bomendokter die de Hangab als methode heeft bedacht en ontwikkeld, in samenwerking met meerdere specialisten een kleinschalig onderzoek gedaan naar de effecten van deze methode. De mogelijke effecten die het kan hebben zijn:

  • het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd;
  • energie -of gewrichtsblokkades worden duurzaam positief beïnvloed;
  • de bloeddruk wordt geharmoniseerd;
  • de linker- en rechter hersenhelften worden in balans gebracht;
  • de chakra’s worden geactiveerd.
PRAKTISCHE INFO

Het ophangen gebeurt op een veilige manier, waarbij zowel het liftapparaat als de manchetten waarin de voeten worden geplaatst, goed zijn getest op veiligheid. Tevens is bekend dat het ondersteboven hangen voor de duur in deze sessies geen schadelijke, fysieke gevolgen heeft. Temeer omdat het ophangen zelf een langzaam en geleidelijk proces is.

Een intake gaat vooraf aan het maken van een afspraak. Algemene contra-indicaties zijn: menstruatie, zwangerschap, trombose, hoge bloeddruk, ernstige hartproblemen, osteoporose, glaucoom en acute hernia’s.

Na de behandeling kunnen zich fysieke helingspijntjes voordoen. Pijntjes die de eerste paar dagen kunnen optreden als gevolg van het helingsproces. Mogelijke remedies zijn: een saunabezoek, yoga of een ademtechniek en geen zware fysieke arbeid verrichten.

Ik geef de behandeling in Studio Veerkracht, een fijne, intieme studio in Amsterdam voor aerial yoga, andere yoga, meditatie & workshops. Een aanrader voor o.a. workshops!

PERSOONLIJKE NOOT

De Hangab laat zich met niets anders vergelijken. Het is een zeer complete methode die alles in zich verenigt waar ik tot nu toe mee bezig ben geweest: heling, massage & acupressuur. Tevens biedt het veel ruimte voor experimenten met andere behandelmethodes, met een geheel eigen spectrum aan nieuwe mogelijkheden.


Let op! The Hangab Experience vervangt nooit een consult met een arts of een medisch specialist. Ik ben een voorstander van een combinatie van reguliere en alternatieve geneeswijzen indien dit nodig is. Verder draag ik geen verantwoordelijkheid voor de interpretatie van de informatie op deze website. Bij onduidelijkheden graag contact met mij opnemen.