Wat is Chinese stoelmassage?


Heb je behoefte aan een stoelmassage die je weer uitgebalanceerd aan het werk laat gaan? Last van spanningen in het hoofd, nek, schouders, bovenrug of armen? Of functioneer je niet optimaal door de werkdruk, langdurig computerwerk (RSI) of aanhoudend, zittend bureauwerk? Ik nodig je hierbij uit.

VOOR WIE?

Chinese stoelmassage is een relatief kortdurende en laagdrempelige massagevorm die zich uitstekend leent voor het voorkomen van klachten, het signaleren van beginnende klachten of het behandelen van klachten (afhankelijk van de klacht). Dit geldt vooral voor mensen die werk doen, waarbij een tamelijk tot zeer hoge werkdruk geldt (stress), veel tijd achter de computer wordt doorgebracht (RSI gevoelig) en men langdurig zittend achter een bureau doorbrengt (het risico van een verkeerde werkhouding). Uit zowel de praktijk als uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat stoelmassage in bedrijven het zelfs mogelijk maakt om het ziekteverzuim onder personeel terug te dringen. Zie hier (‘De stoelmassage als carrousel’) voor een persoonlijk verslag hoe ik tijdens dergelijke massages te werk ga.

Behalve dat ik stoelmassages in bedrijven en organisaties geef, is het eveneens mogelijk om een individuele stoelmassage bij mij in de praktijk af te spreken. Hierbij kan het zowel gaan om een de-stress massage als een meer specifieke, klachtgerichte behandeling (afhankelijk van de klacht).

CHINEES?

Bij een Chinese stoelmassage werk ik vanuit de basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) waarbij ik massagetechnieken & lichaamsmanipulaties uit Tuina (Chinese lichaamsmassage) gebruik. Het is een zeer effectieve massage als het gaat om het verminderen of opheffen van bekende blokkades in en rondom het hoofd, de nek, schouders, armen en de bovenrug. Daarnaast heeft stoelmassage evenals andere massagevormen een aantal algemene, weldadige effecten zowel op het lichaam als de geest zoals het bevorderen van de doorstroming van energie, bloed en lymfen, het bevorderen van de ademhaling, het versterken van het immuunsysteem, het maakt bewuster van het lichaam en brengt lichaam en geest meer in balans.

STOELMASSAGE OP DE WERKPLEK

Bedrijven/organisaties die geïnteresseerd zijn om stoelmassages aan te bieden voor het personeel kunnen direct contact met mij opnemen. Ik hanteer hiervoor aantrekkelijke offertes met aparte tarieven. Momenteel behoren tot mijn opdrachtgevers o.a. Greenpeace International en de Mohs klinieken Amsterdam. Voor een persoonlijk verslag (‘De stoelmassage als carrousel’) hoe ik tijdens dergelijke massages te werk ga zie hier.

BEHANDELINGEN

Ik geef zowel de-stress massages als een meer specifieke, klachtgerichte behandeling (afhankelijk van de klacht). Een overmate aan stress is tegenwoordig een van de meest voorkomende klachten of veroorzaker van andere klachten. De-stress massages zijn volledig gericht op ‘ontstressen’ en bevat z’n eigen accenten, afgestemd op jou. Meer over deze behandelingen zie mijn artikel: ‘To de-stress your own life: a catch-22?’

Met ‘klachtgericht’ doel ik op meer specifieke klachten in het bovenlichaam, acuut of licht chronisch. Hierbij moet je denken aan blokkades in en rondom het hoofd, de nek, schouders, armen en bovenrug. Voor andersoortige klachten en klachten met een meer chronisch karakter is Tuina, voetreflexmassage of acupunctuur waarschijnlijk meer op z’n plaats.

OPLEIDING

Bij Esoterra (een mix van het beste uit klassieke-, shiatsu- en thaise massagevormen); bij de Tuina opleiding van Total Health (Chinese stoelmassage) en nascholingen zoals Shiatsu stoelmassage.

PERSOONLIJKE NOOT

De laagdrempeligheid, de effectiviteit en het mobiele karakter van stoelmassage maakt het een zeer waardevolle massagevorm die m.i. niet altijd de erkenning krijgt die het verdient.


Let op! De massage vervangt nooit een consult met een arts of een medisch specialist. Ik ben een voorstander van een combinatie van reguliere en alternatieve geneeswijzen indien dit nodig is. Verder draag ik geen verantwoordelijkheid voor de interpretatie van de informatie op deze website. Bij onduidelijkheden graag contact met mij opnemen.