‘Hooikoorts’ – hoe acupunctuur uitkomst kan bieden


Ben je op zoek naar een ‘natuurlijke’, alternatieve therapie voor jouw hooikoorts? Een die zowel wetenschappelijk als in de praktijk ondertussen overtuigend zijn waarde heeft bewezen? Een therapie die niet alleen aan symptoombestrijding doet, maar ook de onderliggende oorzaken aanpakt? Wees welkom!

‘Hooikoorts’. De oorzaak heeft niets te maken met ‘hooi’. Als je het als kind hebt is het niet perse zo dat je het op latere leeftijd kan ontgroeien. En ’honing’ is geen overtuigende remedie gebleken. Slechts een paar hardnekkige mythes over een van onze hedendaagse, veelvoorkomende volksziektes. De statistieken spreken voor zich: zo’n 20% of 1 op de 5 Nederlanders heeft het, de geschatte kosten in Nederland zijn zo’n 3 miljard euro per jaar (aan zorg en kosten als gevolg van verminderde produktiviteit) en jaarlijks zou het aantal mensen dat hieraan lijdt licht stijgend zijn.

Wat ondertussen zowel wetenschappelijk als in de praktijk overtuigend is aangetoond is dat acupunctuur bij ‘allergische rhinitis’ uitkomst kan bieden. Tijdelijk of permanent, dit laatste is ondermeer afhankelijk van jouw persoonlijke constitutie. Daarnaast is het in tegenstelling tot de farmaceutische hulpmiddelen een ‘natuurlijke geneeswijze’. En belangrijker nog, het behandelt niet alleen de symptomen, maar ook de onderliggende oorzaken. De kern is volgens de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) een niet optimaal functionerend afweersysteem waarbij de oorzaken kunnen zijn: geen geschikt dieet toegesneden op jezelf, een ‘lifestyle’ die te wensen overlaat (met diverse vormen van ‘stress’ nogal eens als reden nr. 1) en/of te weinig beweging. ‘Balans’ brengen waar nodig is de sleutel hierbij.

Mijn behandeling bevat behalve deze holistische benadering eveneens verschillende typen van praktisch advies om voortaan beter met de hooikoorts om te gaan. Zowel als het gaat om de preventie als de verlichting ervan. De behandeling valt tenslotte onder mijn reguliere behandelingen als het gaat om de tijdsduur en kosten. Een intake maakt hier onderdeel van uit.

Mocht je hierover nog vragen neem vrijblijvend contact met me op (bel of whatsapp me: 06-16135455).

Wees welkom!