Outside-the-box behandelingen

Behalve voor mijn reguliere behandelingen kan je in mijn praktijk nu ook terecht voor ‘outside-the-box’ behandelingen. Dit zijn behandelingen waarin het accent ligt op de verbinding tussen lichaam en geest. Met de geest en/of de eigen gevoelswereld als de mogelijke focuspunten. Met – afhankelijk van de behandeling – aanvullende, alternatieve werkvormen om daar gerichter mee aan de slag te gaan. Dit vanuit de gedachte: onorthodoxe tijden vragen om outside-the-box behandelingen. Een detox en een psoas behandeling.

In mijn ervaring heeft iedere lichamelijke klacht een geestelijk bestanddeel hoewel dit niet altijd even makkelijk valt vast te stellen. De mate waarin dit het geval is kan per persoon nogal verschillen. Dit laatste bepaalt ook mede waar de voornaamste aandacht in de behandeling naar toe zou moeten gaan. Lichaam of geest.

Voor deze behandelingen maak ik gebruik van mijn reguliere, holistische therapieën (massages, acupunctuur). Daarnaast bied ik hierbij – indien wenselijk – ook andere alternatieve werkvormen aan zoals meditaties, alternatieve vormen van lichaamswerk of inzichten in nieuwetijdse denkbeelden waarin een brug wordt geslagen tussen nieuwe wetenschappelijke inzichten en spiritualiteit. De inzet van deze alternatieve werkvormen is ook afhankelijk van jouw behoefte, interesse en motivatie.


DETOX BEHANDELING VOOR LICHAAM & GEEST

Therapie: acupunctuur

Een energetische detox behandeling voor zowel lichaam & geest waardoor zij meer in balans worden gebracht. Dit vanuit de wetenschap dat lichaam & geest één zijn. Maak kennis met deze bijzondere, zachte vorm van acupunctuur en ervaar het zelf. Een energetische reset die je dichter bij jezelf kan brengen door meer eenheid te brengen tussen lichaam & geest.

Deze behandeling is gericht is op een energetische schoonmaak van zowel het lichaam als de geest. Het kan de energie verwijderen die een beter functioneren van jezelf in de weg staat.

De behandeling werkt over het algemeen ontspannend en brengt meer balans in zowel lichaam als geest. Ook kan het direct of indirect zijn effect hebben op al bestaande lichamelijke en/of geestelijke klachten. Al met al is het hierdoor een behandeling die je jouw ware zelf weer kan laten ervaren.

Gezien de aard van de behandeling is het van belang dat je er met een bewuste intentie of wens aan begint. Een voor -en nagesprek zijn vaste onderdelen. Deze bijzondere behandeling, afkomstig uit de 5-elementen acupunctuur, is een zachte vorm van acupunctuur die zich daarom uitstekend leent voor een kennismaking of een nieuwe, andere ervaring met de acupunctuur. Wees welkom!

De rode kringen bij de naalden wijzen meestal op het detox-effect, maar deze hoeven bij de behandeling niet perse te verschijnen om toch effect te hebben.
Praktische info:
  • Duur behandeling: 90 min.
  • Tarief: 85 Euro
  • Vergoeding: met een aanvullend pakket ‘alternatieve geneeswijzen’ deels vergoed door de verzekeraars.
Reminders:
  • in het algemeen geldt bij deze behandeling: baat het niet, dan schaadt het niet.
  • een tweede behandeling kan eventueel nodig kan zijn, afhankelijk van de uitkomst van de behandeling, maar in de regel is dit niet zo.
  • contra-indicatie: niet geschikt voor mensen met een structureel, laag functionerend immuunsysteem a.g.v. bijv. langdurige ziektes.

PSOAS BEHANDELING

Therapieën: acupunctuur en/of massages

Heb je last van langdurige, chronische klachten als lage rugpijn, sciatica of heuppijn? Heeft het reguliere medische circuit hierbij geen uitkomst kunnen bieden? Voor diegene heb ik een speciale psoas behandeling. Een bij-effect kan zijn dat je alerter, bewuster en steviger in het leven komt te staan. Vanuit jouw energiecentrum in de onderbuik, ook wel de onderste ‘dantian’ of ‘hara’ genoemd.

De psoas is een spier – of beter een groep van spieren – die diep in het lichaam ligt ter hoogte van de onderrug naar het onderste bekkengebied toe. Vanwege die ligging kan het verantwoordelijk zijn voor fysieke klachten in en rond dat gebied.

Een bij-effect van deze behandeling kan zijn dat je eveneens psychisch beter in jouw lijf komt te zitten. De reden hiervoor is dat de psoas spier zowel een fysieke als een psycho-emotionele toegangspoort vormt in het lichaam. Neurologisch is de psoas verbonden met de vecht-vlucht-verstar reactie of anders gezegd, de staat van de spier geeft uitdrukking aan jouw ingeboren gevoel voor veiligheid. Het bekende onderbuikgevoel kan daarbij dienen als uitlaatklep. In die rol is het ook een spier die stress of zelfs onverwerkte trauma’s opslaat.

Hoewel in deze behandeling het uitgangspunt ligt bij de fysieke klachten, kan hij eveneens een meer ontspannen, gevitaliseerde en meer bezielde psoas tot gevolg hebben. Een effect waardoor je alerter, bewuster en steviger in het leven komt te staan.

De behandeling bestaat uit een combinatie van ademhalings -en bewegingsoefeningen, acupunctuur en/of massages. Hij wordt voorafgegaan door een intake en zal in de regel meerdere behandelingen beslaan.

Voor meer info over de psoas verwijs ik graag nog naar het volgende achtergrondartikel.

Praktische info:
  • Duur behandeling: 90 min.
  • Tarief: 85 Euro.
  • Vergoeding verzekeraars: acupunctuur en massages worden deels vergoed.