De Psoas behandeling

Heb je last van langdurige, chronische klachten als lage rugpijn, sciatica of heuppijn? En heeft het reguliere medische circuit hierbij geen uitkomst kunnen bieden? Voor diegene heb ik een speciale psoas behandeling ontwikkeld. Een mogelijk bij-effect kan zijn dat je alerter, bewuster en steviger in het leven komt te staan. Vanuit jouw centrum in de onderbuik, ook wel de onderste ‘dantian’ of ‘hara’ genoemd.

De psoas is een spier – of beter een groep van spieren – die diep in het lichaam ligt ter hoogte van de onderrug naar het onderste bekkengebied toe. Vanwege die ligging kan het verantwoordelijk zijn voor fysieke klachten in en rond dat gebied.

Een mogelijk bij-effect van deze behandeling kan zijn dat je eveneens psychisch beter in jouw lijf komt te zitten. De reden hiervoor is dat de psoas spier zowel een fysieke als een psycho-emotionele toegangspoort vormt in het lichaam. Neurologisch is de psoas verbonden met de vecht-vlucht-verstar reactie of anders gezegd, de staat van de spier geeft uitdrukking aan jouw ingeboren gevoel voor veiligheid. Het bekende onderbuikgevoel kan daarbij dienen als uitlaatklep. In die rol is het ook een spier die stress of zelfs onverwerkte trauma’s opslaat.

Hoewel in deze behandeling de focus ligt op de fysieke klachten, kan hij eveneens een meer ontspannen, gevitaliseerde en meer bezielde psoas tot gevolg hebben. Een effect waardoor je alerter, bewuster en steviger in het leven komt te staan.

De behandeling heeft als basis de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en bestaat uit een combinatie van speciale ademhalings -en bewegingsoefeningen, Tuina en voetreflexologie. Hij wordt voorafgegaan door een intake en zal meerdere behandelingen beslaan. Tevens is het mogelijk om deze behandeling te ondergaan als onderdeel van The Hangab Experience.

Voor meer info over de psoas verwijs ik graag naar het volgende achtergrondartikel. Mocht je hierna nog vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan contact met me op.

Let op!: deze behandeling valt onder Tuina & voetreflexmassage therapie (klachtgerichte behandeling) en hiervoor wordt hetzelfde tarief gehanteerd.